Střevo je trubice, kterou prochází potrava, v tenkém střevě se vstřebává většina základních živin z jejího obsahu a co zůstane, to putuje do tlustého střeva, zahušťuje se a poté vylučuje z těla ven. Pokud jde potrava příliš rychle, při průjmu, dochází ke ztrátě vody, živin a solí, pokud jde potrava příliš pomalu, vzniká zácpa, potrava v těle zahnívá, produkuje toxické látky, které se dostávají do krve a do celého těla, následně vznikají vážné potíže.
Choroby střev: celiakie, Crohnova nemoc, divertikulóza, dráždivý tračník, hemoroidy, kolitida, proktokolitida, plynatost, průjem, zácpa.
Karambola – mírné projímadlo lahodné chuti
Rýže – všestranný pomocník
Jablka – lék na průjem i zácpu
Slívy – projímadlo, které chrání střeva
Granátové jablko – zmírňuje záněty střev a obohacuje krev
Kukuřice – zklidňuje střeva
Kaki - zastavuje průjem a zmírňuje záněty střev
Další vhodné potraviny pro střeva:
luštěniny, listová zelenina, ovoce, pohanka, jáhly, oves, voda, celé zrno, pšeničné otruby, fíky, rebarbora, med, lněné semínko, hroznové víno, borůvky, jogurty kvalitní, vláknina, sojové a mandlové mléko, banány, mrkev, rybí tuk, jahody, aromatické byliny, cukety.