Potraviny pro krev

Krev je neprůhledná tekutina složená z krevní plazmy a krevních tělísek, tvoří asi 8% z celkové tělesné hmotnosti.

Tělo ženy obsahuje 4,5 litru krve a tělo muže 5-6 litrů krve. Krev má mnoho důležitých funkcí, je to rozvod živin po těle, rozvod tepla, přenášení dýchacích plynů, udržuje pH, její funkce je v obraně těla a schopnosti srážení. Krev potřebuje vhodnou stravu a pohyb.

Choroby krve: anémie, trombóza.

Červená řepa – pomocník v boji s anémií

Citrón – pročišťuje a regeneruje krev

Čočka – bohatá na železo a vlákninu

Pistácie – oříšky s největším množstvím železa.

Další vhodné potraviny pro krev:
pomeranče, česnek, cibule, hroznové víno, sója, olivový olej, rybí tuk, řeřicha, avokádo, slunečnicová semínka, špenát, meruňky, melasa, maso.