Potraviny pro mozek a nervovou soustavu

Mozek potřebuje pro svou běžnou činnost jen dvě látky, kyslík a glukózu, ale k zabezpečení funkcí jako je myšlení, paměť, sebeovládání potřebuje mnohem více živin. Správnou činnost mozku nejvíce ovlivňují vitamíny skupiny B, minerály a nenasycené mastné kyseliny ( například linolová, linoleová)

Choroby nervové soustavy: Alzheimerova choroba, migrény, bulimie, demence, deprese, epilepsie, hyperaktivita a agresivita, mentální anorexie, nervozita, nespavost, neuralgie, Parkinsonova choroba, psychická únava, roztroušená skleróza, schizofrenie, stres, úzkosti.

Kešú – je velmi bohaté na hořčík

Oves – udržuje rovnováhu nervové soustavy a nízkou hladinu cholesterolu

Para ořechy – nejbohatší zdroj nasycených mastných kyselin

Hlávkový salát – zklidňuje nervy a také žaludek

Piniové oříšky -  dobrá potrava pro mozek

Mandle – posilňují nervovou soustavu a snižují cholesterol

Další vhodné potraviny pro nervovou soustavu: 

slunečnicová semínka, pšeničné klíčky, vlašské ořechy, avokádo, hrášek, maracuja, celozrnné obiloviny, med, kvasnice, cizrna.