Potraviny pro dýchací ústrojí

Dýchací ústrojí zprostředkovává výměnu plynů mezi organismem a vnějším prostředím. Vdechem přijímáme kyslík a při výdechu uvolňujeme kysličník uhličitý a vodní páry. Průdušnice, průdušky, plíce a další orgány dýchací soustavy jsou důležitými a citlivými orgány, které potřebují pro správnou funkci kvalitní stravu a dostatek pohybu.

Choroby dýchacího ústrojí: Astma, bronchitida, kašel, odvykání kouření.

Cibule – velký pomocník při zánětu průdušek a astmatu

Fíky – zklidňují průdušky a osvěžují tělo

Datle – zmírňují kašel a zklidňují průdušky

Další vhodné potraviny pro dýchací ústrojí

česnek, ředkvičky, křen, pór, řeřicha, brutnák, med, propolis, pomeranče, olej, zelenina.